среда, 1. февруари 2023. Вести денес: 145
home Економија

Цените на угостителските услуги исти како во јули

Цените на угостителските услуги исти како во јули

Цените на угостителските услуги во август годинава остана на исто ниво како и во претходниот месец, а во споредба со ланскиот декември се повисоки за 0,2 отсто.

Според податоците на Државниот завод за статистика, цените на угостителските услуги во август се зголемени за 0,5 отсто во однос на истиот месец од претходната година, а во првите девет месеци од годинава пораснале за 0,3 отсто во споредба со истиот период лани.