петок, 24. јуни 2022. Вести денес: 1
home Живот и стил

Жените ја отворија душата: Ова се најбруталните навреди што ги претрпевме од свекрвите

Жените ја отворија душата: Ова се најбруталните навреди што ги претрпевме од свекрвите

Познато е дека односот помеѓу свекрвата и снаата е проблематичен и честопати може да биде полн со тензии, расправии, конфликти и недоразбирања.

Едно истражување потврди дека дури 40 проценти од жените сметаат дека нивниот однос со свекрвата е лош.

Најголемиот проблем лежи во фактот што свекрвите даваат совети кои изгледаат добронамерни на првата топка, но всушност се навредливи.

Покрај тоа, кога свекрвите се мешаат во врската помеѓу синот и снаата, тоа никогаш не завршува добро.

Ви ги пренесуваме изјавите на снаите за најлошите навреди што им ги нанесувале свекрвите.

Една жена открила дека свекрвата и се јавувала на поранешната сопруга на нејзиниот син веќе три години.

„Сега сум и јас поранешен нејзин син“, рече таа.

Мешањето во организација на свадби е исто така една од најчестите работи што ги прават свекрвите, па не е изненадувачки што имало такви признанија на оваа тема:

„Таа украде дел од поканите за венчавка и ги испраќаше тајно до луѓето што не сакавме да ги поканиме. Не знаевме половина од луѓето што дојдоа“.

“Кога свршеникот и рече на својата мајка дека ќе се жениме, таа не го криеше своето незадоволство. Освен што праша дали навистина ќе го направи тоа, таа истакна дека навистина ја сака неговата поранешна девојка – со која не е веќе шест години”, рече девојчето.

Некои свекрви не можат да се воздржат од коментар за изгледот на своите снаи, па само чекаат можност да ги навредат.

“Свекрвата ме праша дали некогаш сум танцувала балет. Одговорив дека не сум играла. Нејзиниот коментар требаше да се види на мене, бидејќи балерините многу се грижат за своите тела”

Прво што ми рече свекрвата кога останавме сами беше: „Јас сум запрапастена што не си црвенокоса, мојот син паѓа на црвенокоси жени“.

Една свекрва објави видео за вежбање на Фејсбук, ја обележа својата снаа и додаде опис: „Сега веќе немате изговор за не вежбање“.

Коронавирус