недела, 17. ноември 2019. Вести денес: 56
home Живот и стил

Зборуваат едно, но мислат нешто сосема друго: Што точно значат машките комплименти?

Зборуваат едно, но мислат нешто сосема друго: Што точно значат машките комплименти?

Кога припадник на посилниот пол ќе ви упати комплимент, треба да знаете дека сето тоа има некаква позадина.

Иако тоа не мора да биде нешто лошо, секако добро е да знаете што неговите комплименти навистина значат.

„И двата фустани ти стојат одлично!“

Всушност мисли: „Не знам што друго можам да ти кажам.“ или „Не гледам преголема разлика меѓу фустаните.“

„Ми се допаѓа твојот нов кармин!“

А всушност мисли: „Гледаш дека ги забележувам промените!“

„Имаш одлична смисла за хумор.“

Всушност мисли: „Супер, смешни ти се моите шеги.“

„Ајде сепак да останеме дома.“

А мисли: „Се надевам на секс вечерва.“

„Не сакам мачки/кучиња, но твојот/твојата е посебен/посебна!“

Всушност мисли: „Не сакам мачки/кучиња.“