петок, 29. јули 2022. Вести денес: 86
home Живот и стил

Запомнете: Оваа рака боли пред инфаркт

Запомнете: Оваа рака боли пред инфаркт

Потребно е симптомите да ги забележите на време за да не дојде до срцев удар. Добро е познато дека срцевиот удар настанува поради блокирање на дотокот на крвта во срцето и може да настане смрт.

Треба да ги знаеме симптомите на уадарот.

Меѓу нив се мачнини, потење, па дури и напад на кашлица, но посебно треба да обрнете внимание на болката која се шири низ раката.

Во која рака се јавува болката?

Најчесто е тоа левата рака, но лекарите велат дека ни болката во десната рака не треба да се игнорира.

Исто така, болката која се шири низ долната вилица е симптом на предупредување.

Коронавирус