среда, 22. јуни 2022. Вести денес: 139
АКТУЕЛНО

Падна владата во Бугарија, Кирил Петков повеќе не е премиер

home Живот и стил

Волшебни фотографии од Кокино: Летната долгодневница тука е најубава

Волшебни фотографии од Кокино: Летната долгодневница тука е најубава

Точно на 21 јуни секоја година, сонцето изгрева и поминува низ означен маркер на неовулканската камена структура, како што било уште пред 4000 години. Летната долгодневница го означува најдолгиот ден и најкратката ноќ во годината во северната хемисфера.

Погледнете ги овие прекрасни фотографии на летна долгодневница во Кокино, Старо Нагоричане.

Уникатно доживување на една од 4-те најстари мегалитски опсерватории во светот, според документациите на НАСА.

ФОТО: Силвија С.

Коронавирус