петок, 29. септември 2023. Вести денес: 99
home Живот и стил

Во кои ситуации жената избира да молчи?

Во кои ситуации жената избира да молчи?

Жените се познати како суштества кои сакаат да зборуваат. Тие се по комуникативни од мажите, уживаат да споделуваат искуства и чувства, но исто така имаат и периоди на тишина.

Кога жената замолчи, нејзината душа вреска за следните 11 работи!

 1. Го зачувува своето достоинство

Најлесно е да се одврзе јазикот и да се олесни душата преку навреди и врескање. Но, ако жената молчи, тогаш кога е лута или повредена, тоа значи дека знае да го зачува своето достоинство.

Последиците секако следуваат веднаш штом се смири.

 1. Болка

Нешто ја мачи жената и боли кога не сака да зборува.

Таа сака да поправи сè, но најудобно и е да е сама и во тишина со мислите.

 1. Сака да се справи со нешто самостојно

Во минатото, таа веројатно побарала совет, но така ги натерала другите луѓе да се вклучат во нејзините проблеми и само ја влошиле ситуацијата. Таа знае дека може да се бори сама со неа и додека молчи, тоа е токму она што го прави.

 1. Таа е уморна од сето тоа

Истекуваше на идеи и и беше досадно. Потребно е време и слобода да сфатиме што да правиме следно.

 1. Таа е зафатена

Едноставно, понекогаш нема време за приказна.

 1. Потребна ви е

Таа не знае како да ве замолува да бидете со неа почесто, така што таа само молчи. Ако тоа е случај, лесно ќе ја прочитате вистината за жената.

 1. Спаси се

Наместо да се расправа и да истурка кој е во право или кој треба да го направи она што го прави, таа едноставно молчи.

 1. На неа и треба пауза

Вашата последна расправија сепак може да биде вознемирувачка за неа и треба одредена самотија и тивка.

 1. Премногу размислување

Таа има многу грижи и многу одговорност, затоа и е потребна тишина за да сфати кој следен потег е најдобар.

 1. Таа е силна

Кога ќе се случи нешто лошо, таа ќе плаче, но само кога никој не ја гледа.

 1. Тој не знае што да каже

Ако нема што да додадат или паметно да кажат, тие повеќе би сакале да молчат.

извор:попара.мк