понеделник, 5. декември 2022. Вести денес: 0
home Живот и стил

Внимавајте: Сите домаќинки ја користат, а тоа е многу опасно за здравјето

Ако веќе користите вакви фолии, тогаш немојте да ги загревате.
Внимавајте: Сите домаќинки ја користат, а тоа е многу опасно за здравјето

Алуминиумска фолија е нешто што многу луѓе го користат секој ден, но не се ни свесни колку е штетно за здравјето.

При подготовка на храна се ослободува голема количина на алуминиум, а тоа е штетно за мозокот, но може да доведе и до појава на Алцхајмерова болест.

Ако веќе користите вакви фолии, тогаш немојте да ги загревате.

Заради внесување на алуминиум може да се појави болест на коските.

Друг проблем кој може да се јави е со белите дробови, или пак да предизвика проблеми со дишење.

Коронавирус