сабота, 19. јануари 2019. Вести денес: 68
home Живот и стил

ВНИМАВАЈТЕ: Небезбеден производ од Кина во Македонија- сите потрошувачи што го купиле ова да го вратат (ФОТО)

ВНИМАВАЈТЕ: Небезбеден производ од Кина во Македонија- сите потрошувачи што го купиле ова да го вратат (ФОТО)

Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите за отповикување на небезбеден производ „златни пластични вилушки“ произведени во Кина, со лот бр. AZ-161224. Информацијата за небезбедниот производ е добиена преку системот РАСФФ на ЕУ.

– Производот е небезбеден заради наод на високо ниво на вкупна миграција. Веднаш по добиеното известување, надлежен Државен инспектор за храна изврши вонредна инспекциска контрола кај увозникот и согласно презентираната документација за следливост констатирано е дека производот не е најден во промет. Сите потрошувачи кои што го купиле небезбедниот производ може да го вратат на местото каде што го купиле, велат од АХВ.