четврток, 24. јуни 2021. Вести денес: 42
home Живот и стил

ВЛАДИКА СОВЕТУВА: Секоја мајка треба да го научи своето дете на овие 3 работи!

ВЛАДИКА СОВЕТУВА: Секоја мајка треба да го научи своето дете на овие 3 работи!

Од мајките најмногу зависи. Имајте го на ум секогаш овие три работи, порачува српскиот владика Николај Велимировиќ

ПРВО: Остави го своето дете без ручек. Твоето дете треба да научи што значи да се биде гладен и треба да биде способно својот ручек во животот некогаш да им го даде на главните.

ВТОРО: Не му дозволувај на твоето дете никогаш да говори зло за другите луѓе пред да го призна и да се покаје за своето зло. Светот може да го поправи само оној, кој е во состојба себеси да се поправи.

И ТРЕТО: Не го учи своето дете на себичност

Затоа, не престанувај секое утро да го советуваш своето дете: ПОДАЈ СИНЕ, од се што имаш доволно, дај им дел на твоите другари, кои немаат ништо. Не престанувај секоај вечер да побарашс метка од своето дете за неговите добри дела од тој ден.

Биди свештеник на своето дете. Свештеничка должност е луѓето да ги револтира злото- и твојот дом ќе биде храм.

ЕУРО 2020

Македонија