вторник, 18. јануари 2022. Вести денес: 72
home Живот и стил

Вистината за работата на јахта: Може да заработите 7.000 евра месечно, но правилата се ригорозни

Вистината за работата на јахта: Може да заработите 7.000 евра месечно, но правилата се ригорозни

Работејќи на јахта може да се заработи и до 7.000 евра месечно, а тримесечниот бакшиш да изнесува околу 2.000 долари.

Работното време трае 13 часа, а ноќниот одмор 9 часа. Барањата на патниците се често многу ноебични и дрски, велат работниците.

Правилата се ригорозни, а нивото на хигиена високо, се мора да сјае и да биде во совршен ред, па креветите се местат постојано.

Работниците во една луксузна јахта велат дека поради своето работно време се чувствуваат како хирурзи, а право на 2 часа пауза имаат само на хартија.

Не постои класична поделба на работата, па така работниците задолжени за хигиената често работат и во кујна, а од морето и сончањето нема ништо.

 

Коронавирус