вторник, 29. ноември 2022. Вести денес: 0
home Живот и стил

Утре е неработен ден, а потоа ќе имаме и споен викенд

Утре е неработен ден, а потоа ќе имаме и споен викенд

Утре е Денот на Македонската револуционерна борба – 23 Октомври кој е неработен ден за сите граѓани на државава.

Остана уште продолжен викенд до крајот на 2019 година. На 8. декември, недела, паѓа празникот Св. Климент Охридски, па се префрла за понеделник и со тоа се добива продолжен викенд.

За сите граѓани на РМ

23 октомври (среда), Ден на Македонската револуционерна борба,

8 декември (недела), „Св. Климент Охридски”, односно 9 декември (понеделник) е неработен ден.

За граѓаните од католичка вероисповед

1 ноември (петок), Празникот на сите светци,

25 декември (среда), првиот ден на Божик.

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

22 ноември (петок), Ден на албанската азбука,

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

21 декември (сабота), Ден на настава на турски јазик.

Коронавирус