сабота, 25. мај 2019. Вести денес: 85
home Живот и стил

Ученици дознале дека професорот спие во училиште бидејќи нема пари, па решиле да го изненадат (ВИДЕО)

Ученици дознале дека професорот спие во училиште бидејќи нема пари, па решиле да го изненадат (ВИДЕО)

Бруно Рафаел Паива, професор од Бразил, се соочил со големи финансиски проблеми. Тоа го дознале и неговите ученици. Тие откриле дека нивниот професор не добил плата веќе два месеци, па поради тоа бил принуден да спие во училиштето.

Ја заменувал колешката која била на породилно отсуство, но поради спората бирократија плата не добил два месеци.

Кога го дознале тоа учениците, собрале 400 долари и му ги подариле како плата. Тој гест навистина го погодил:

-Ова не е реално! Како можевте да го направите ова?- рекол тој кога ја отворил кутијата во која се наоѓале парите.