вторник, 20. октомври 2020. Вести денес: 70
home Живот и стил

Топ 10 градови според густината на милионерите

Топ 10 градови според густината на милионерите

Еден од најпознатите британски медиуми, The Guardian, објави истражување во кое ги рангираше градовите според густината на милионери кои ги има.

Дали сте знаеле дека во Монако, секој трет жител е милионер?

Еден од основите проблеми на денешницата е нерамноправноста. Односно, во светот има се повеќе богати луѓе и сиромашни, а средната класа се повеќе изумира. Доказ за тоа е дека половина од светското богатсво, се наоѓа кај 1 % процент од населението.

На првото место според густината на милионери се најде градот Монако, додека после него следуваат швајцарскиот Цирих и Женева. Четвртото место припадна на Лондон, а петти е градот Осло.

Погледнете ја целосната листа од топ 10 градови:

  1. Монако 31,1%
  2. Цирих 24,3%
  3. Женева 17.7%
  4. Лондон 3.4%
  5. Осло 2.9%
  6. Франкфурт 2,7%
  7. Амстердам 2,7%
  8. Фиренца 2.5%
  9. Рим 2,4%
  10. Даблин 2,3%

Коронавирус