понеделник, 26. јули 2021. Вести денес: 179
home Живот и стил

Тим од триесет лекари направи вистинско чудо: Раздвоени сијамски близнаци!

Тим од триесет лекари направи вистинско чудо: Раздвоени сијамски близнаци!

Во италијанската болница „Бамбино Џес“ успешно е изведена операција каде се раздвоени две сестри близначки кои биле споени со грбот како и со вратот. Поголемиот дел од крвниот систем го делеле, но за среќа успеале да ги спасат.

Операција од ваков тип се случува за прв пат во Италија, а во светот се извршила најмногу три пати.

– „Сестрите се во добра состојба и се чувствуваат одлично!“

Операцијата ја изведе тим од 30 специјалисти, а најтежок момент им бил кога требале сестрите да ги раздвојат кај главата.

Коронавирус