недела, 31. мај 2020. Вести денес: 0
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Живот и стил

Светот вчера ја проследи супермесечината за 2020 година (ВИДЕО)

Светот вчера ја проследи супермесечината за 2020 година (ВИДЕО)

Најголемата и најсјајна Месечина за оваа година вчера го осветли небото над Земјата. Априлската полна месечина вообичаено е најблиску до одликите на супермесечина.

Супермесечината се појавува во мигот кога Месецот е најблизу до Земјата и во таа положба изгледа посветол и поголем од вообичаената полна Месечина.

Таа појава е позната и како „Розова Месечина”, поради розовите цвеќиња коишто цветаат рано напролет.

Коронавирус