петок, 18. јуни 2021. Вести денес: 0
home Живот и стил

Ставете свеќа во овој дел од домот за да привлечете успех, овие бои треба да ги користите

Ставете свеќа во овој дел од домот за да привлечете успех, овие бои треба да ги користите

Оганот е актвен, дава моќ по фенг шуи. Ја засилува вашата репутација и тоа како другите ве гледаат, но влијае и на личниот успех.

Делот од стабот или куќата кој треба да си засилите со овој елемент се наоѓа на одредено место. Застанете до влезната врата и делот кој е точно пред вас, но најодалечен е полето на оган.

Боите на оганот се црвена, виолетова и силни нијанси на портокалова. Посакувани се форми на украси и предмети кои се триаголни, остри. Украсете го домот со свеќи и сијалички.

Дополнително ќе ја засилите енергијата на оган ако во домот внесете симболи на два елементи кои се во циклус пред оганот – вода и дрво.

Водата ја симболизираат брановидни и неправилни облици со црна боја или нијанси на темно сина. Дрвото го симболзиираат зелените, светло сините издолжени вертикални или пригасти предмети.

Енергијата на вода ја намалуваат елементи на земјата и металот. Нив ги симболизираат жолти, бели, сиви или металик предмети, коцкести, рамни, овални и заоблени

ЕУРО 2020

Македонија