вторник, 7. април 2020. Вести денес: 6
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Живот и стил

Среќата е најубава емоција- таа има дури 17 изрази на нашето лице

Среќата е најубава емоција- таа има дури 17 изрази на нашето лице

Најкомплексната и најпрефинета емоција, тоа е среќата.

Сите трагаме по неа, ја бараме на различни места, ја имаме па ја губиме, но нашата борба никогаш не престанува.

Научниците од универзитетот Охајо Стејт, компјутерски анализирале повеќе од седум милиони фотографии на луѓе од целиот свет за да откријат дека постојат дури 17 изрази на среќа на човечкото лице.

Тие утврдиле дека постојат 3 универзални изрази за страв, 4 за изненадување, 5 за тага, 5 за лутина, 1 за гадење, а дури 17 изрази за среќа.

Со тоа, тие повторно потврдиле дека среќата е навистина најубавото чувство на светот.

Коронавирус