среда, 19. јануари 2022. Вести денес: 0
home Живот и стил

Спасете се од мравките на топлото време: Бегаат од една намирница која сите ја фрламе

Спасете се од мравките на топлото време: Бегаат од една намирница која сите ја фрламе

Ако со летото и топлото време ви дојдоа и мравки дома, има начин како да се спасите.

Ставете талог од кафе дома.

Се става на местата каде излегуваат и тие бегаат од силниот мирис.

Ова помага и за други инсекти.

Освен мравките меѓу досадните инсекти во летниот период спаѓаат и мувите, тешко се бркаат кога ќе влезат дома, ја напаѓаат храната, а тоа секако сакаме да го спречиме, но за среќа има природно решение.

Босилек е нешто што не можат да поднесат. Ставете го блиизу вратите и прозорците и нема да ви влезе мува дома. Не сакаат ни лаванда, па и таа е замена за босилокот.

Коронавирус