среда, 5. октомври 2022. Вести денес: 98
home Живот и стил

Симбол на судбината: Се верува дека бемките може да откријат многу работи за нашиот карактер

Симбол на судбината: Се верува дека бемките може да откријат многу работи за нашиот карактер

Иако науката вели дека бемките се создаваат исклучиво поради прекумерно производство на меланин, некои антички верувања веруваат дека тие се знаци од нашиот претходен живот, што може да открие многу за личноста и карактерот на сопственикот.

Се разбира, повеќето луѓе имаат многу мали бемки на своето тело, па затоа тука се земени предвид поголемите и повпечатливите.

Каде е највпечатливата бемка на вашето тело?

Стомак
Потребно ви е малку за среќа. Вие сте благодарни за сè што ви нуди животот, а вашата најголема желба е да живеете во мир и хармонија. Копнеете за среќен живот со многу смеа и не можете да поднесете конфликти и расправии.

Граден кош
Имате големо срце и сте многу позитивна личност. Секој нов ден го започнувате среќен и полн со енергија. Вашата љубов е несебична и ја давате неисцрпно. Во секој случај, се обидувате да им помогнете на вашите пријатели и членови на семејството.

Рамења и грб
Вие сте искрена и директна личност која не сака манипулации. Никогаш не играте со туѓите емоции и не се преправате ако не сакате некој.Ако бемката е на вашето рамо, тоа понекогаш укажува на целиот товар што го „носите“. Не сакате да барате помош од другите и многу сте тврдоглави.

Лицето
Бемките на лицето се сметаат за „симбол на судбината“. Вие сте многу амбициозни во животот и работите напорно за да ги постигнете своите цели. Лесно се прилагодувате на секоја животна ситуација, имате доволно самодоверба и ништо не може да ве спречи да ги остварите вашите соништа.

Нозе
Родени сте да одите напред и не можете да застанете. Секој пат кога ќе постигнете нешто, веќе размислувате за следниот чекор. Често уживате во процесот и работата повеќе од крајниот резултат. Сепак, од време на време треба да се одморите малку и да уживате во моментот.

Рацете и тупаниците
Ако имате при рака најекспресивна бемка, тоа значи дека сте личност која никогаш не ги следи трендовите, туку сама ги создава. Имате многу самодоверба и сакате да живеете во „вашиот сопствен свет“.

Коронавирус