понеделник, 17. јануари 2022. Вести денес: 158
home Живот и стил

Сигурно имате некоја од овие лоши навики, а тие ве прават несреќни

Сигурно имате некоја од овие лоши навики, а тие ве прават несреќни

Како воопшто е возможно сите наши добри намери да пропаѓаат во вода? Сите сакаме да бидеме фокусирани и продуктивни, редовно да вежбаме и да јадеме здрава храна, да не пушиме и пиеме, но едноставно не можеме.

Одговорот лежи во нешто екстремно едноставно, но многумина не сме ни свесни за тоа. Едноставно не знаеме да се справиме со стресот и досадата на здрав начин, па затоа создаваме лоши навики.

Во овој тип лоши и нездрави навики спаѓаат:

  • пушење цигари
  • интернет-зависност
  • јадење брза храна
  • пиење алкохол
  • постојано покажување гнев и лутина
  • целодневно гледање телевизија и играње видеоигри
  • шопинг со кредитна картичка (длабоко влегување во долг)
  • неактивност како техника за одбегнување стрес
  • грицкање нокти, џвакање коса

Коронавирус