вторник, 11. август 2020. Вести денес: 56
home Живот и стил

Што сѐ ги нервира вашите колеги кај вас?

Што сѐ ги нервира вашите колеги кај вас?

Испитување на мислењето спроведено месецов меѓу 4.200 корисници на услугите за барање работа во Русија, покажува кои се најнепријатните и најиритирачки особини кај колегите со коишто работите.

Испитаниците имаа да изберат не повеќе од три опции како одговор.

Според резултатите, на прво место на списокот е лицемерството – со 40 отсто од одговорите на испитаниците. Навиката за озборување и сплеткарење го зазема второто место – така мислат 34 отсто од луѓето.

На трето место, според 33 насто од испитаниците е непочитување кон работата на другите. Натаму, 32 отсто од анкетираните ја идентификувале непрофесионалноста како иритирачка, а неодговорноста ги затвора првите пет – 23 насто од испитаниците го посочиле тоа.

Натаму следат караниците (20 отсто), мрзеливоста (15 отсто), тесни погледи и предрасуди (13 отсто), малодушност (9 отсто), лоши манири (7 отсто), лоши навики (5 отсто) и „друго“ коешто го избрале три отсто од испитаниците.

Коронавирус