сабота, 25. септември 2021. Вести денес: 0
home Живот и стил

Што мажите прво забележуваат кај девојките?

Што мажите прво забележуваат кај девојките?

Кога првпат ќе види некоја девојка, очите на мажот прво одат на едно место… И тоа не е она на кое многумина би помислиле!

Привлечноста е индивидуална работа – секого го пали некој и нешто различно. Сепак, некои работи се заеднички за сите…

Имено, резултатите од неодамнешното истражување спроведено на пет илјади мажи покажуваат што мажите прво забележуваат на жена, и иако сите прво ќе помислат дека градите и задникот се на прво место, одговорите беа малку поинакви.

Верувале или не, вистина е дека мажите прво ги забележуваат очите, т.е. погледот, а на второто место е насмевката.

Дури по насмевка, тие гледаат во градите, потоа на нозете, а потоа и на женската градба, односно тежината. Задникот дојде на осмото место, а пред тоа вниманието го посветуваат на женската облека.

Изгледот на кожата беше на последно место.

Коронавирус