петок, 23. октомври 2020. Вести денес: 124
home Живот и стил

Што мажите најмногу пребаруваат на интернет?

Што мажите најмногу пребаруваат на интернет?

Мажите денеска се повеќе време и внимание посветуваат на својот изглед. Тоа е неспорен факт, па поради тоа мажите многу го користат интернетот со цел да откријат нови работи поврзани со негата и стилот.

Според резултатите кои ги објави компанијата Google, мажите многу време поминале на интернет во потрага по фризури. Замислете, во споредба со жените, тие се во предност од 6 % кога станува збор за гуглање на фризури.

Ова е најголем доказ дека навиките кај мажите се менуваат, а со тоа и пазарот на козметички производи за мажи е се поголем за разлика од порано. Поминаа времињата кога поголемиот дел од мажите, целиот живот го поминуваа со еден вид на фризура, денеска тие се слободни и учат се повеќе за негата и нивното одржување и во своето секојдневие додаваат нови дневни ритуали.

Коронавирус