понеделник, 26. октомври 2020. Вести денес: 24
home Живот и стил

Секојдневно ги допирате, а овие места се извори на бактерии

Секојдневно ги допирате, а овие места се извори на бактерии

Иако не можеме да ги видиме со голо око, бактериите се насекаде околу нас и ние сме постојано во контакт со нив.

Доволно е да го допрете телефонот на работа, количката во супермаркетот или кваката на вратата на јавен тоалет за да се пренесат бактериите на вашите раце. А ако потоа го допрете вашиот нос, пред да успеете да трепнете, бактериите ќе се населат во него.

-Количките во супермаркетите

-Менијата во рестораните

-Сетовите за зачини, сосови и други додатоци во рестораните

-Банкоматите

-Кваките на вратите и сапуните во јавните тоалети

-Копчињата за лифтот и прекинувачите за светло

-Парчињата лимон во пијалоците

-Компјутерските тастатури и телефонските слушалки

-Женската ташна

Коронавирус