среда, 30. септември 2020. Вести денес: 0
home Живот и стил

Се заледил од страв: Снимал документарец за мечки, а потоа подивеното животно дошло премногу блиску (ВИДЕО)

Се заледил од страв: Снимал документарец за мечки, а потоа подивеното животно дошло премногу блиску (ВИДЕО)

Гордон Букенен, шкотски вљубеник во природата и дивите животни остварил контакт со поларна мечка, поблизок од тоа што можел и да помисли.

Имено, додека снимал, забележал дека му се доближува, па поради заштита влегол во објект за специјална намена.

“Тие имаат неколку пати подобро чувство од нас. Сега стои и собира информации на основа на кои ќе донесе одлука дали ќе се доближи”, објаснил Букенен само неколку моменти пред мечката да почне да се исправа на задните нозе и со силни удари и притисок на стаклото да дојде до мажот.

За среќа, мечката по некое време проценува дека обидите да го скрши стаклото и трошат многу енергија, па полека се оддалечува.

Букенен рекол дека дури сега им се восхитува на овие животни, но и признал дека малку го фатило страв.

Коронавирус