петок, 23. јули 2021. Вести денес: 32
home Живот и стил

Сакате среќа во домот? Веднаш исфрлете ги овие 4 работи!

Сакате среќа во домот? Веднаш исфрлете ги овие 4 работи!

Доколку сакате да имате среќа и позитивна енергија во домот, потребно е да ги наместите предметите правилно. Доколку имате нешто од овие предмети и доколку ви се поставени неправилно, веднаш тргнете ги.

1. Огледало свртено кон креветот

Се верува дека огледало свртено кон креветот во спалната соба може да предизвика негативна енергија и караници меѓу партнерите.

2. Црна врата

Црна врата носи несреќа. Може да ја имате само ако гледа кон север.

3. Боцкаво растение

За острите и бодликави растенија се смета дека носат несреќа во домот. Затоа, избегнувајте кактуси и боцкави растенија.

4. Календар

Секако во ред е дома да имате календар, но важно е да ја погодите местоположбата. Календар обесен на врата носи несреќа.

Од друга страна, ако сакате среќа дома имајте свежо цвеќе, бојадисана врата, кревет во дијагонала…

Коронавирус