вторник, 28. јануари 2020. Вести денес: 0
home Живот и стил

Сакате да бидете здрави? Наместо да ја промените исхраната, прво променете го ова

Сакате да бидете здрави? Наместо да ја промените исхраната, прво променете го ова

Сите разбираме што значи болен стомак, грло, уво. Но, колку разбираме кога всушност душата е болна?

Познатиот руски проторереј Андреј Ткачов говори што е потребно за човек да си го поправи здравјето и што е уште поважно, што забораваме често за силата на телото и духот и нивната меѓусебна, нераскинлива врска.

„Можете да имате здравје, но да немате среќа, како и обратно, да имате среќа, но да немате здравје. Луѓето денеска се опседнати со здравјето, и јасно е дека секој од нас сака да биде здрав, но тоа не е тоа што може да ни донесе среќа. За среќа и потполно здравје, треба да се тргнеме од премногу модерниот начин на размислување на кој сме навикнете и да се одалечиме од материјалните работи кои денес се важни за живеењето. ”.

На пример, зависта и љубомората штетат на нашето здравје, тие го уништуваат црниот дроб. Постојаната потреба да имаме повеќе и повеќе го уништуваат нашто здравје и организам.

Така, за да бидеме здрави, душата мора да ни биде здрава, а тоа значи исчистена од лошите емоции кои не јадат одвнатре и се пренесуваат на остатокот на телото.

Затоа, наместо да ја промените исхраната, сменете го начинот на размислување. Наместо исфрлување на шеќерите, од животот исфрлете ги внатрешните отрови.