среда, 25. ноември 2020. Вести денес: 5
home Живот и стил

Прочитајте ја добро етикетата, овие состојки во шампонот се штетни за вашето здравје

Прочитајте ја добро етикетата, овие состојки во шампонот се штетни за вашето здравје

Некои шампони може да содржат состојки кои му штетат на здравјето.

Затоа е најпаметно е добро да ја прочитате етикетата на шампонот:

СУЛФАТИ

Оваа состојка придонесува за иритација на кожата, усните па и белите дробови.

ФОРМАЛДЕХИД

Формалдехидот може да биде поврзан со зголемена опасност од развој на повеќе болести.

ПАРАБЕН

Голем број компании го користат за бактериска заштита на производите. Меѓутоа, оваа хемикалија го имитира естрогенот и кај човекот може да доведе до побрз раст на канцерогените клетки.

Коронавирус