понеделник, 26. септември 2022. Вести денес: 102
home Живот и стил

Прашајте го ова на почетокот на врската, па ќе знаете дали сте еден за друг

Прашајте го ова на почетокот на врската, па ќе знаете дали сте еден за друг

Преземете иницијатива барем кога станува збор за ова.

Можеби мислите дека го имате цело време на светот да се запознаете, што е точно, но ако некој не ви одговара од самиот почеток и лесно можете да дознаете поставувајќи јасни прашања, нема смисла да губите време на тоа. Кои се прашањата што треба да ги поставите на почетокот на врската?

За каков вид врска сте заинтересирани?

Поставете ги овие прашања и ќе знаете на што сте. Ќе ви откријат дали лицето сака отворена врска или е подготвено да биде „еден на еден“ со вас.

Кои квалитети ги цените кај некоја личност?

Ако лицето со кое се среќавате тврди дека очекува неговиот партнер да биде позитивен, активен, вреден, трпелив, внимателен, љубезен итн., Ќе ви биде јасно дали се вклопувате во неговата визија за идеална врска. Се разбира, никој не може да ги исполни сите наведени услови, но ако апсолутно не можете да се најдете на списокот, тогаш тоа е јасен знак во која насока треба да одите.

Како изгледа вашата типична недела, викенд?

Одговорот на ова прашање ќе ви даде јасна идеја дали ,,предметот на ваш интерес” е пасивна или активна личност. Дали тој сака да излегува или претпочита да ги поминува вечерите дома, гледајќи фудбал на ТВ?

Како е твоето семејство?

Ставот за семејните односи е многу важен. Ако лицето со кое се среќавате има позитивно мислење за членовите на
своето семејство, тоа значи дека е многу веројатно дека и вие ќе се согласувате со нив. Лошите односи и негативниот став укажуваат на проблеми на самиот почеток.

Кој е предизвикот за вас?

Исто така, во рамките на ова прашање може да биде и дополнителното прашање „што беше последното возбудливо нешто што го направивте во вашиот живот?“. Ова ќе ви даде појасна слика за тоа со каква личност имате работа. Ако вашиот потенцијален љубовник бега од предизвици и води мирен живот, а вие сте авантуристички дух, ќе ви биде многу тешко да најдете златна средина.

Коронавирус