сабота, 27. февруари 2021. Вести денес: 94
home Живот и стил

Познато е која е идеалната разлика во години: Колкава е веројатноста за развод според возраста на вашиот партнер?

Познато е која е идеалната разлика во години: Колкава е веројатноста за развод според возраста на вашиот партнер?

Во врските во кои старосната граница е пет години веројатноста за развод е 18 отсто, додека партнерите кај кои разликата е 10 години, имаат 39 отсто веројатност за прекин на врската.

Најлоши резултати, односно 90 отсто веројатност за прекин имаат оние парови каде разликата е 20 или повеќе години.

Најдобрата разлика меѓу партнерите е една година, па таквите парови имаат само 3 проценти шанса за прекин.

Експертите веруваат дека причина за ваквите резултатите е фактот што луѓето во различни делови од животот сакаат различни работи и имаат поинакви животни вредности.

Коронавирус