четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 0
home Живот и стил

Поради ова облеката се замирисува во перење: Овој дел од машината за перење алишта никој не го пере, а еве како да го исчистите! (ВИДЕО)

Поради ова облеката се замирисува во перење: Овој дел од машината за перење алишта никој не го пере, а еве како да го исчистите! (ВИДЕО)

Важно е да се чисти машината за перење, редовно, односно барем еднаш на секои три месеци, особено ако миете чевли и облека во машината полна со нечистотија и бактерии.

Еден од предусловите за квалитетно перење алишта е секако чистотата на машината за перење. Овој пат ќе го посочиме делот што многумина го занемаруваат.

Прво започнете со тапанот. Ставете една чаша сода бикарбона во тапанот, една полна чаша оцет на местото каде што ставате прав и омекнувач, наполнете до врвот, прскајте ја гумата на вратата со оцет и оставете ја машината да се измие на 40 степени.

@carolina.mccauleyFollow these steps to get the perfect wash every time. ⭐️ ##laundrytips ##laundrytok ##hometips ##homehacks ##learnontiktok

♬ WITHOUT YOU (Miley Cyrus Remix) – The Kid LAROI & Miley Cyrus

После ова, посветете се на филтерот лоциран од малата врата во долниот агол на машината.

Отворете ја вратата и извадете го филтерот, кој потоа темелно се мие, и добро избришете ја внатрешноста на машината со влажна крпа. Ако овој филтер не се чисти редовно, алиштата може да се чувствуваат непријатно по миењето.

Коронавирус