четврток, 21. јануари 2021. Вести денес: 15
home Живот и стил

Подоцна од што мислиме: Истражување покажа кога е идеално време за раѓање на бебе

Подоцна од што мислиме: Истражување покажа кога е идеално време за раѓање на бебе

Вистинското време, сепак е работа на личен избор, но истражувањето кое го направил др. Џон Мировски од Универзитетот во Тексас открило дека совршеното време за раѓање деца е на 34 години.

Во овие години жените се оптимално здрави и подготвени за бременоста. Другите истакнуваат дека жените во овие години имаат идеална количина на енергија и доволно се зрели за подигање на детето.

Доколку на тоа додадеме и дека лицата во овие години се финансиски постабилни и имаат поздрави врски, тогаш ова навистина се идеални години.

Жените кои не брзаат за бременоста, имаат подобро здравје, подолго живеат и раѓаат поздрави бебиња. Жената која прв пат раѓа на 34 години има многу повеќе здравствени бенефити отколку помладите девојки. Бенефитите за здравјето започнуваат на 22 години и растат се до 34 години.

На 35 години веќе започнуваат да се јавуваат проблеми кои се повеќе се зголемуваат како што жената се доближува до своите 40-ти години.

Коронавирус