петок, 3. декември 2021. Вести денес: 135
home Живот и стил

„ПЕТА“ реагираше: Нема да ви се верува што се продава на индиски маркет! (ФОТО)

„ПЕТА“ реагираше: Нема да ви се верува што се продава на индиски маркет! (ФОТО)

Излегоа снимки од „испржени раце на мајмуни“ како и месо од ежови и кучиња кои се продаваат во Индија, како и слики од кучиња врзани во кеси, спремни за колеж.

Ова видео е претешко да го гледате, па мора да го монтираме. Секако е премногу грозно да се гледа. Во него се гледаа слики од кучиња врзани во кеси, фрлани по скали, претепани до смрт како и изгорени. Само главите на кучињата можеа да се видат од кесите.

 

Видеото кое беше споделувано од компанијата за заштита на животинските права „ПЕТА“ исто така покажува и дланки на мајмуни како и многу други нивни делови на телото. Тие се продаваат како деликатес на пазарот во Димапур. „ПЕТА“ го објави видеото за да каже какви злосторства се вршат животните и токму од каде потекнуваат вирусите, меѓу кои се вбројува и коронавирусот.

Видеото покажува разни маркети во Индија и опишува дека таму можат секакви животни да се купат.

Велат: Во „Нут“ пазарот како и неколку други низ Индија, имате месо од СИТЕ животни. Тука спаѓаат ежињата, елените, дивечот, диви свињи како и орли кои се продаваат илегално.

Во „Чуарчхандпур“ маркетот во Манипур имате месо од мајмуни, вепари кои исто така нелегално се продаваат.

Во пазарот „Киира“ во Димпур, Нагаланд, кидпнапирани кучиња се продаваат живи, заврзани во кеси.

Власта во Негланд реши да забрани убиство на кучиња како и продавање на нивното месо, но суровото продавство продолжува и во други Индиски држави.

Коронавирус