понеделник, 29. ноември 2021. Вести денес: 1
home Живот и стил

Папата Франциско со својата неочекувана изјава ги замисли луѓето

Папата Франциско со својата неочекувана изјава ги замисли луѓето

Папата Франциско рече нешто што многу луѓе замисли.

Имено, тој вели дека е подобро да се биде атеист отколку да се оди во црква, а да се критикуваат и мразат другите.

-Колку пати гледаме луѓе кои секоја недела ја поминуваат во црква, а живеат да мразат и да зборуваат лошо за другите, рече папата Франциско.

Потоа додаде дека во тој случај е подобро воопшто да не се оди во црква:

-Биди атеист. Ако сепак одиш во црква, биди син, брат, стани пример за другите.

Френсис се осврна и на Евангелието по Матеј, кое зборува за лицемери кои се молат луѓето да ги забележат.

-Многу верници веруваат дека молитвата е само брборење. Тие зборуваат со Бога како папагали. Но, тоа не е така. Запомнете: треба да се молите со срце, додаде тој.

Дали се согласувате?

Коронавирус