понеделник, 12. септември 2022. Вести денес: 115
home Живот и стил

Овој тест открива каква тајна крие вашата потсвест

Овој тест открива каква тајна крие вашата потсвест

Јапонски тест открива длабоки тајни за нашата потсвест. Ќе ви помогне да дознаете работи за себе кои не сте ги знаеле.

Вклучете ја фантазијата и своите емоции, одговарајте спонтано и запишете прво што ќе ви падне на памет.

Замислете како одите низ стара шума со личност по ваш избор. Која е таа личност со која чекорите?

По некое време среќавате животно. Кое животно е тоа? Каков однос имате кон него?

Продолжувате да одите низ шумата, одите подлабоко во неа. Доаѓате на чистина, каде гледате напуштен лавиринт. Која е неговата големина? Колку се високи ѕидовите на лавиринтот?

Одлучувате да влезете во него, но личноста која е со вас ве советува да не го правите тоа. Сепак, влегувате сами. Во самото средиште наоѓате чаша. Од каков материјал е направена? Што ќе направите со неа?

На крајот излегувате од лавиринтот. Кое од овие тврдења најдобро го опишува вашето искуство?

Ова беше мошне брзо. Брзо најдов излез.

Ми требаше време да поминам низ лавиринтот, но не беше толку страшно.

Се изгубив и на момент помислив дека нема да се снајдам.

Личноста која беше со мене ми го покажа патот. Можеби се уште ќе бев внатре.

Ги запишавте одговорите? Прочитајте што значат?

Личноста со која одите низ шумата е најважна личност во вашиот живот.

Големината на животното ја покажува вашата перцепција кон проблемите со кои се соочувате во животот. Начинот на кој се однесувате кон него, покажува и како се однесувате кон проблемите кои ги имате. Дали бевте пасивни или се трудевте да се изборите со животното?

Лавиринтот го претставува патот кој го избирате во животот. Кога сме млади, често се чувствуваме изгубено и збунето. Вашето гледање на лавиринтот покажува како се чувствувате во однос на годините кога созревавте.

Големината на лавиринтот ја покажува вашата волја да се соочите со предизвиците во животот. Ниските ѕидови покажуваат отворена личност, а високите пак зборуваат за затворена личност.

Што мислевте на крајот?

Ова беше навистина лесно. Брзо го најдов излезот.

Многу луѓе гледаат на минатото и тинејџерските години како период на стрес и збунетост. Но, доколку го мислите ова, вие не сте биле премногу оптоварени од нив. Не сте потпаднале под притисокот на своите врсници. За вас, тие денови биле голема забава.

Ми требаше време да поминам низ тоа, но сепак не беше премногу страшно.

Училишните денови не се лесни. Како и повеќето млади, вие сте поминале многу време грижејќи се за љубовта, пријателствата и иднината. Тоа искуство ви помогнало да станете личноста која сте денес, а лекциите кои сте ги научиле ви помагаат во тешки времиња.

Се изгубив на момент и помислив дека нема никогаш да излезам од тоа.

Растењето за вас било животна борба која довела до крајност. Постојано се двоумевте поради проблемите и самите себеси се мачевте со сомнежи. Но, така ја откривте и длабочината на својот карактер. Сега е време да се опуштите.

Личноста со која одев ме пронајде и ми го покажа патот. Инаку, уште ќе бев внатре.

Причината за задоволство во вашиот живот е некоја личност која сте ја стекнале и за која верувате дека ви го променила животот. Како и секој, сте имале грижи но оваа личност ви помогнала да ги надминете. Таа е специјална личност за вас.

Коронавирус