ОВОЈ СВЕТЕЦ И ЈА ДОНЕСЕ ПОБЕДАТА НА ЕВРОВИЗИЈА – го славиме на 12 мај, а неговата моќ е толку голема што станува и луѓе од постела

Православната црква и верниците на 12 мај го прославуваат Свети Василиј Острошки, големиот чудотворец чии чудотворни дела се познати насекаде.