четврток, 5. август 2021. Вести денес: 53
Вонредна вест

ОГНОТ ЈА ЗЕМА ПРВАТА ЖРТВА – изгоре жена во Старо Нагоричане

home Живот и стил

ОВИЕ СИМПТОМИ НЕМОЈТЕ ДА ГИ ИГНОРИРАТЕ! Пет знаци дека ви е потребен одмор

ОВИЕ СИМПТОМИ НЕМОЈТЕ ДА ГИ ИГНОРИРАТЕ! Пет знаци дека ви е потребен одмор

Секојдневниот стрес доведува до ментално и физичко исцрпување. Постојат знаци кои јасно укажуваат дека итно ви треба пауза од сè.

Колегите ве прашуваат дали сте добро

Другите луѓе веројатно забележуваат пред вас дека сте под стрес, нервозни или раздразливи. Ако колегите ви пријдат и ви кажат „изгледате уморно“ или „дали е сè во ред?“, Тоа може да биде јасен знак дека ви треба пауза.

Честопати грешите на работа

Хроничниот стрес е често причина за грешки на работа и знак дека мора да забавите. Поради замор, ја губиме способноста да се фокусираме и не можеме да се посветиме на работата на посветен начин и со целосно внимание.

Ве боли се

Грб, глава, очи, стомак… Кога сме под стрес, телото станува помалку отпорно на болка, па може да се случи главата да ве боли почесто од вообичаено.

Проблеми со спиењето

Несоница или зголемена потреба за спиење поради замор се исто така индикатори на стрес. Понекогаш проблемите едноставно нè оптоваруваат премногу што не можеме да заспиеме, а понекогаш сме толку летаргични што дремнуваме цел ден. Ниту еден од овие два услови не е нормален, и обајцата јасно покажуваат дека ни треба одмор.

Сакате да се изолирате

Немате волја да се дружите со пријателите, ги избегнувате нивните повици и едноставно не сакате да бидете со други луѓе. Сите ние повремено сакаме време за себе, но избегнувањето интеракција со блиски луѓе е знак дека ве обземаат обврски.

Коронавирус