четврток, 2. февруари 2023. Вести денес: 63
home Живот и стил

Овие работи никогаш не треба да му ги кажете на шефот!

Овие работи никогаш не треба да му ги кажете на шефот!

Колку и да сте добри со вашиот шеф,  дури и во моменти кога сте поопуштени со него внимавајте што зборувате.

Еве кои речениците никако не смеете да ги кажете пред шефот:

Не сум тимски играч

Ниеден шеф не сака ова да го чуе, особено што на тој  начин побрзо се извршуваат задачите.

Не ме плаќате за ова

Ако вашот шеф ви даде да сработотите нешто надвор од вашиот дел, никогаш немојте да ја кажувате оваа реченица.

Не можам ова да го направам

Дури и ако вие се прашувате повторно не го изговарајте ова.

Ќе дадам отказ доколку не ми излезете во пресрет

На шефот нема да му се допаднат заканите.

Морате да ме унапредите

Никогаш не е добра идеа вие да му кажувате на шефот што мора да направи.  Колку и да сте добри со вашиот шеф, дури и во моменти кога сте поопуштени со шефот внимавајте што зборувате.