понеделник, 30. ноември 2020. Вести денес: 0
home Живот и стил

Овие работи не треба да ги правите во 2020-та година, ќе ви донесат несреќа

Овие работи не треба да ги правите во 2020-та година, ќе ви донесат несреќа

Новата 2020 година е на прагот, за неполн месец ќе отвориме уште едно животно поглавје, а според народните верувања многу започнати проекти во престапна година никогаш не се реализираат.

Ова е листа со работи кои е најдобро да не ги почнувате во 2020 година:

* Изградба на куќа (Може да дојде до несреќа, поплава, пожар или лизгање на земјиштето)

* Не се препорачува ниту селењето.

* Промената на работното место не е најдобрата идеја.

* Забрането е да се венчате или да си дадете збор во престапна година.

* Ако сте планирале да отпочнете свој бизнис, почекајте до наредната година.

Дали ќе ги почитувате овие забрани или не, зависи од вас. Запомнете дека позитивниот став секогаш ќе ви помогне да ги избегнете проблемите кои ги носи престапната година.

Женски магазин

Коронавирус