понеделник, 14. јуни 2021. Вести денес: 145
home Живот и стил

Овие фрази може да ви го уништат бракот, избегнувајте ги!

Овие фрази може да ви го уништат бракот, избегнувајте ги!

Психологот Лана Јеркендер во текстот ја опишува секоја фраза што може сериозно да го наруши бракот и семејството.

Наметнување вина:

„Повторно не ги избриша нозете во ходникот“; „Повторно заборави да купиш леб“;

Зборови кои го потенцираат недостатокот на некој близок:

„Можев да се омажам многу подобро“, „Не си ми ниту до колена“, итн.

„Мислиш само на своја корист“, „Себичен си“ и така натаму.

Зборови што укажуваат на неподготвеност да ги задоволи желбите на сопругата / сопругот:

“И што мислиш, дека, на крајот на краиштата, ќе останам во брак со тебе?” „Немам намера да бидам со тебе ниту момент подолго!“ итн.

Фрази што ја намалуваат важноста, потребите на друг:

„Јас ќе успеам без тебе!“; „Никогаш не те сакав, јас бев со тебе од сожалување, заради децата!“

Фрази на занемарување, отфрлање:

„Не сакам да те видам никогаш повеќе“, „Тргни ми се од пред очите“ и така натаму.

ЕУРО 2020

Македонија