четврток, 9. декември 2021. Вести денес: 15
home Живот и стил

Овие 15 зборчиња создаваат поговорка која треба да ви го промени животот

Овие 15 зборчиња создаваат поговорка која треба да ви го промени животот

Ова е една стара арапска поговорка. Не се знае ниту авторот ниту периодот на настанување, но во една реченица се крие универзална и безвременска вистина!

Си бил еднаш еден арапски мудрец. Сите негови ученици ги учел само на една работа

Поговорката има 15 зборчиња, а ако сте доволно мудри, истата ќе ви го промени животот.

Четири работи не можат да се вратат:

-изговорениот збор,

-фрлената стрела,

-младоста и

-пропуштената прилика !

Коронавирус