сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 83
home Живот и стил

Оваа реклама е забранета, а крие моќна порака: Предупредување за родителите и децата (ВИДЕО)

Оваа реклама е забранета, а крие моќна порака: Предупредување за родителите и децата (ВИДЕО)

Рекламата било планирано да се појави за божиќните празници како дел од еколошка кампања, но е цензурирана. Сепак таа го нашла својот пат и трогнала милиони.

Анимираната реклама прикажува мал орангутан кој влегува во собата на едно девојче. На девојчето тоа му пречи, се додека не ја дознае причината зошто тој се наоѓа кај неа.

Приказната за девојчето и мајмунчето треба да ја подигне еколошката свест, како и да го охрабри човекот да се обиде да го запре уништувањето додека сè уште не е предоцна.

Акцентот е ставен на уништувањето на палмите со цел изработка на палмино масло. За палминото масло во многу истражувања е докажано дека е исклучително опасно за здравјето на човекот, а за жал сè повеќе се користи во продуктите кои секојдневно ги конзумираме.

Коронавирус