сабота, 30. јули 2022. Вести денес: 47
home Живот и стил

Ова се седум најчести причини поради кои кучињата лаат

Ова се седум најчести причини поради кои кучињата лаат

Кучињата со лаењето често сакаат да ги покажат своите чувства или да сопствениците да им обрнат внимание на нешто.

Како и луѓето, тие користат вербални и невербални знаци за комуникација. За кучињата лаењето е нормално однесување. Тоа е еден од најефикасните начини на кои кучињата комуницираат од сопствениците.

Често со лаењето тие сакаат да ги покажат своите чувства, а ова се најчестите причини.

Возбуден е

Гладен е

Досадно му е

Се плаши или брани територија

Има болки

Изненаден е

Лаење поради кучешка деменција

Коронавирус