петок, 27. јануари 2023. Вести денес: 24
home Живот и стил

Ова е најзагадено море во Европа, a Македонците често го посетуваат

Ова е најзагадено море во Европа, a Македонците често го посетуваат

Средоземното е најзагадено море во Европа, соопшти францускиот институт „Ifremer“. Во него има пластични кеси, шишиња, метални садови, пакувања од грана, јажиња, рибарски мрежи, облека…

-Пластиката содржи 60 проценти од отпадот во ова море, нагласува Оливиа Герињи, океанограф во институтот.