четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 89
Во живо

Прес-конференција на Мицкоски

home Живот и стил

Осум грешки кои ги правиме, а предизвикуваат главоболка

Осум грешки кои ги правиме, а предизвикуваат главоболка

Ако често имате главоболка треба да знаете дека некои наши навики мноу често може да допринесат кон тоа.

Ако не пиете вода често

– доколку не пиете доволно вода може да се јави главоболка, а тоа е знак дека сте дехидрирани, затоа почесто пијте вода.

Кога јадете нередовно

-не го прескокнувајте појадокот, доколку долго време гладувате и оддеднаш се најадете, освен тоа што не е добро за желудникот, може да предизвика и главоболка.

Кашкавал

– ако јадете кашкавал во големи количини може да доведе до главоболка, затоа бидете умерени.

Благи работи

– големото ниво на шеќер во организмот може да доведе до главоболка, затоа умерено и со благото.

Глутен

– глутенот се наоѓа во лебот и оризот и може да доведе до главоболка, посебно кај оние кои имаат проблеми со некаква инфекција или бактерија.

Брза храна и газирани сокови

– овие намирници содржат многу отрови, а покрај тоа предизвикува и главоболка.

Кофеин

-доколку конзумирете многу кафе, станувате зависни, а со тоа се покачува и крвниот притисок па големе се шансите да имате главоболка.

Алкохол

-конзумирање на алкохол доведува до многу штетни последици, а ако претерате главоболката е неизбежна.

Коронавирус