понеделник, 26. септември 2022. Вести денес: 122
home Живот и стил

Октомври ќе биде екстремно топол

Октомври ќе биде екстремно топол

Ако се остварат долгорочните прогнози на метеоролозите, просечната температура до крајот на 2018 година, како и средната температура за целата година ќе биде највисока во историјата

Натпросечно топло според метеоролозите ќе биде во текот на целиот месец октомври и подолго. Средната температура повторно ќе биде меѓу највисоките во историјата на мерењата во овој период од годината.

Според „Време Европа“ многу топло ќе биде насекаде низ стариот Континент.

До средината на октомври температурата ќе биде за седум до 10 степени Целзиусови поголема од просекот за овој период од годината.

Во Франција и Шпанија температурата на воздухот би можела да се искачи и до 30 степени Целзиусови.
Екстремно топло ќе биде и на Скандинавскиот полуостров, со температура од 15 степени Целзиусови над просекот, што значи дека температурата ќе се биде до 20 степен.

Коронавирус