недела, 5. декември 2021. Вести денес: 0
home Живот и стил

Одговараме на вечното прашање: Спиење со чорапи или не?

Одговараме на вечното прашање: Спиење со чорапи или не?

Постојат дури и теории дека без разлика дали спиењето со чорапи ја рефлектира вашата личност, па ако спиете без чорапи, тоа значи дека сте заштитнички настроени кон другите, додека ако спиете со чорапи сте попочитни и сакате да чувствувате дека сте заштитени. Како да ја препознаете вистината помеѓу сите овие бесмислици?

За среќа, истото прашање ги заинтригираше научниците, па затоа се спроведени повеќе истражувања за тоа дали треба да спиеме со чорапи или не. Традиционалната кинеска медицина веќе откри дека топлите стапала навечер се клучот за добра циркулација, а неодамнешното научно истражување открива дека луѓето кои спијат со чорапи заспиваат во просек 15 минути пред луѓето кои спијат без чорапи, а спијат помирно и подлабоко, а имаат помалку непроспиени ноќи.

Значи, ако сакате да се одморите добро, започнете да спиете со чорапи! Покрај тоа, спиењето со чорапи може да ви помогне при топли бранови или суви стапала, а докажано е и дека ако оставите чорапи на нозе за време на сексот, имате и подобри оргазми! Никогаш не ја потценувајте моќта на добрата циркулација.

Коронавирус