вторник, 28. март 2023. Вести денес: 100
home Живот и стил

Неверните мажи имаат поголеми шанси за инфаркт!

Неверните мажи имаат поголеми шанси за инфаркт!

Мажите кои ги изнверуваат своите сопруги имаат поголеми шанси за претрпат инфаркт отколку верните мажи, се покажало во италијанско истражување од списанието “Journal od Sexual medicine”.

Изненадната смрт при сексуален однос е почеста кај мажите со љубовниците отколку во односите со својата сопруга, велат научниците кои како можно објаснување за овој феномен ја наведуваат грижата на совест и стрес поради сокривањето на врската. Притисокот кој го доживуваат  во оваа афера со помладата љубовница, вклучуваат и изложување на нездрава и екстравагантна храна, како и многу алкохол.

Врската помеѓу брачното неверство и срцевите заболувања е обработена во текот на истражувањата кои ги направија научниците во Фиренца, а утврдија и дека срцевите удари, вклучувајќи ги и оние со смртоносни последици, се поретки во бракот, но почести во присуство на вонбрачна врска.

Според истражувањата на д-р. Александра Фишер многу е веројатно дека “тајниот однос” во непознато опкружување, можат многу поинтензивно да го зголемуваат крвниот притисок, а и отчукуваењата на срцето, што доведува до постојана вонредна состојба на организмот.

loading...