понеделник, 18. октомври 2021. Вести денес: 174
home Живот и стил

Неосвоиви: Еве зошто тоа не би требало да го правите ако некој навистина ви се допаѓа

Неосвоиви: Еве зошто тоа не би требало да го правите ако некој навистина ви се допаѓа

Сите ние во одреден момент се преправавме дека сме недостижни и непобедливи и сме со надеж дека оваа личност ќе вложи дополнителни напори околу нас. Треба да постои возбуда, како и тој прекрасен период на „освојување“, кога сè е ново и возбудливо, но не треба да ја преминуваме границата.

Еве неколку причини зошто е лоша идејата да се преправате дека сте непобедливи ако сакате некој да се за заљуби во вас.

-Обидувајќи се да бидете непобедливи, ќе станете „лажен“.

Лесно е да верувате во сопствените лаги. Ако таа личност падне во ваша лажна верзија, големи се шансите дека на крајот ќе се заљубат (ако воопшто се за заљубат) во измислената верзија, а не во она што сте всушност.
Луѓето не сакаат луѓе кои се плашат од сопствените чувства. И понекогаш е премногу очигледно за да се разбере кога некој дејствува.

-Започнувате игра што дури не сакате да ја играте.

Некои луѓе се запознати со оваа игра, и ако се обидете да ја примените на нив, тие ќе ја играат со вас. На крајот нема да се сфаќате сериозно.

-Не можете да глумите засекогаш!

Ако навистина се обидете да ја натерате таа личност да се заљуби во вас, тогаш мора да разберете дека тој чин или улогата што ја играте мора да ја задржите ако тој некогаш се за заљуби во вас. Имајте на ум дека не е одржливо да се однесувате како личност која не е баш сè што глумите, само за да одржите романтична врска со личноста во која сте најзаљубени.

-Едноставно некои тактики треба да се остават во изминатите и помладите години – таму каде што заслужуваат да бидат. Можеби успеале во средно училиште, но големи се шансите да не успее кај возрасните. Во повеќето случаи, луѓето немаат време за вакви детски игри.

-Дозволете си да се опуштите и да ја покажете својата ранливост.

Не секој сака да ве искористи и да ве повреди. Поставување заштитни ѕидови е добра одлука, но само во одредена мерка. Сепак, бидете отворени со своите чувства. Ова може да влијае на блискоста помеѓу вас и потенцијалниот партнер. Затоа тој ќе ви се отвори.

-Врските секогаш се градат врз искреност и отвореност.

Ниту една врска нема да преживее ако и двајцата не сте отворени и искрени едни со други. Ако работите ги започнете со лаги тогаш веќе градите слаба и разнишана основа за каква било врска.

Локални избори 2021