четврток, 2. февруари 2023. Вести денес: 0
home Живот и стил

Некои имиња се посреќни од другите, дел можат да се сретнат и во Македонија

Некои имиња се посреќни од другите, дел можат да се сретнат и во Македонија

Доктор Дејвид Холмс за порталот Pakmag.com.au тврди дека човечките имиња имаат влијание врз нивната благосостојба и среќа, па направи листа на имиња чии сопственици се чувствуваат најсреќно, како и листа на имиња чии сопственици не се чувствуваат премногу обдарено со среќа.

Иако листата е составена од популарни англосаксонски имиња, меѓу нив има и такви што често може да се најдат и кај нас, како Денис, Матеј, Стефани, Тања или Вики.

Најсреќните имиња за момчиња се: Џошуа, Џејсон, Матеј, Тери, Стен, Јан, Кристофер. А за девојчиња: Џуди, Стефани, Линда, Пат, Фиона, Изабела, Паула, Вики.

Најнесреќните имиња за момчиња се: Бен, Ендрју, Едвард, Тим, Боб, Денис, Алфи, Џереми. А за девојчиња: Лин, Шарлота, Тина, Ејми, Тара, Алекс, Тања, Џесика, Оливија.